OM SONJA

Musikern Sonja Skibdahl vill nå ut till lyssnare med sina låtar på tre olika språk; svenska, finska och engelska. “Att använda sig av olika språk ger en frihet att uttrycka sig på olika sätt och språket påverkar låtarna och tonen i dem mycket.”

Musiken har alltid varit en stor del av Sonjas liv och likaså samarbetena, som varit många. Inga sträckor är för långa, låtar skrivs mellan Skåne och Melbourne där filer skickas mellan varandra och spelas in. “Genom samarbeten sker ett utbyte och en utveckling av musiken, som annars lätt blir kvar och stampar i samma spår.”

Sonja Skibdahl är en finlandsvensk singer/songwriter som till hösten är aktuell med Malmöbandet Sorgenfris fullängdare Last train samt låten Hollow Ground tillsammans med Jonas Hofvander. “Samtliga låtar kommer med musikvideos, då även den visuella biten känns viktig.”. Dom olika faserna, från att en låt skapas till slutproduktionen till musikvideon och livespelningar, bygger på olika utmaningar och möjligheter till att utvecklas. Men att få spela live slår nog ändå det mesta, att få en direktkontakt till publiken är både nervkittlande och energigivande.

Sonja är även projektledare för Låt med mig, ett treårigt Arvsfondsprojekt tillsammans med Kulturens, som ska ge ungdomar tillfälle att uttrycka sig och utvecklas genom musikskapande.

Hon har släppt två solo EP:n och kommer snart att jobba med sin tredje. Livespelningar är något som ligger henne varmt om hjärtat och hon har genom åren spelat i Sverige, Finland, USA, Australien och England. “Musiken är en del av min identitet, utan den vet jag inte riktigt vem Sonja skulle vara.”

PRESSBILDER

Här hittar ni högupplösta pressbilder som är fria att användas i presentationsmaterial och artiklar. Klicka på länken, högerklicka sedan på bilden och välj spara som. Foton: Jonas Hofvander

PRESS

Här hittar ni tidningarsartiklar om mig och projekt som jag medverkat i.

KONTAKTA MIG