4 oktober 2015

Affisch alla

30 artister i nätverket Female singersongwriters kommer under en vecka i oktober att skänka sina gager till Kvinna till Kvinna. Det är samma vecka som alla studieförbund i Sverige anordnar Världens största festival och vi samarbetar med Folkuniversitetet. På fredag spelar Stories from Gem, Elvira och Sonja Skibdahl på Café & Le i Lund 19.00 – 22.00.

12 miljoner människor är på flykt i – och från Syrien, många till grannländerna. Kvinnor flyr ofta ensamma, då deras män har dött i kriget eller blivit fängslade. De saknar skydd och pengar och står ensamma kvar att försörja sin familj. Samtidigt är de traumatiserade av händelser och upplevelser från kriget. Kvinna till Kvinna finns på plats för att stödja och hjälpa flickor och kvinnor som efter flykten ofta blir kvar i grannländerna, där de erbjuder yrkesutbildningar så att kvinnor får möjlighet till en egen inkomst, psykosocialt stöd och traumabehandling.

Läs mer på www.kvinnatillkvinna.se

Kan du inte gå på någon av spelningarna men vill ändå vara med och stödja arbetet för kvinnor på flykt?

Sms:a FLYKT2015 till 72980, så skänker du 100 kronor.