June 19, 2014
shapeimage_1

Midsommaren brukade vara större än julafton för mig när familj, släkt och vänner samlades på sommarstället i Lojo för en långhelg med mat, bastande, musik och umgänge. Många minnen av ljusa magiska nätter, nattvioler som doftade starkt i skogen, den kusliga vinden, den varma gemenskapen, de sju blommorna som plockades mitt i natten och alla hyss som vi kom på med mina bästa vänner.

Midsommarbrasorna som sågs längs med den stilla sjön är en tradition som vi har i Finland på midsommar. Nu lever denna traditionen kvar i minnet då de senaste åren firats på olika håll på grund av avstånd. Idag förbereder jag min “aubergin-sill” och ser fram emot morgondagen som firas med fina vänner. Hoppas ni alla får en härlig midsommar, om den så blir med gamla eller nya kommande traditioner och vänner. Sju blommor kommer jag lägga under kudden, nyser jag sen hela natten så gör det inget. Det är en tradition jag kommer att fortsätta med tillsvidare.. 😉

<3 Sonja

Foto: James Horner