February 3, 2013
shapeimage_1

Hoppas allt fint med er! Jag har haft en rolig helg med både filmning och editering av musikvideon till “Som Vatten Under Bron”. Tack än en gång James Horner för filmandet och Mark Jarecki för bollandet av idéer med Johan och mig. Resultatet får ni se och höra den 1 mars.

Idag tänkte jag presentera Jarri Vuorio som ligger bakom texterna till några av mina finska, men även engelska låtar, som exempelvis Viima, Lumienkeli och Poems. Den förstnämnda kommer att finnas med på mitt album som jag planerar att släppa lite längre fram i tiden. Lumienkeli finns med på Svart Kaktus julskiva 2013. Jarri Vuorios dikter och musiktexter är beskrivande och ofta så klockrena att man lätt kan relatera och leva sig in i dom. Det perfekta språket flyter på och man vill bara läsa mer. Att få skriva musik till dessa texterna är ett stort nöje och jag hoppas på att få vara en del av mer skapande tillsammans med honom. Responsen på de finska låtar som jag spelat här i Skåne har varit överraskande positiv, därav lovas det mer finska toner för skånska öron. För er som vill lyssna på en enkel inspelning från 2011 av Viima så finner ni den här: http://youtu.be/PU4JIFZkwd8

Ha det fint!

<3 Sonja